• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Verzorgingstips

Hoe geniet je optimaal van een boeket verse bloemen? Ron geeft advies.

 

Je hebt een prachtig nieuw boeket ontvangen of misschien wel voor jezelf gekocht, maar hoe geniet je optimaal van je verse bloemen? Ron Bloemenweelde adviseert het volgende:

Vervoer bloemen altijd beschermd

Bij Ron Bloemenweelde verpakken we bloemen altijd goed zodat je deze goed beschermd mee kunt nemen. Op deze manier worden de bloemen zo min mogelijk blootgesteld aan temperatuurverschillen en invloeden van buitenaf. Zo beschadigen je bloemen niet wanneer je deze mee naar huis neemt. Onze bezorgdienst zorgt er altijd voor dat jouw boeket beschermd vervoerd wordt om zo jouw bloemen zo vers mogelijk te bezorgen.

Verzorgingstips bloemen

 

Schuin afsnijden is erg belangrijk

Bloemen schuin afsnijden is nog altijd erg belangrijk. Hierdoor nemen bloemen meer water op en kunnen zij langer in de vaas blijven staan. Je verwijdert hiermee ongewenst vuil van de steel die anders door de bloemen opgenomen worden. Ook al heeft de bloemist de stelen al schuin afgesneden, is het toch verstandig dit thuis alsnog te doen. Het afgesneden deel droogt namelijk heel snel uit en hierdoor wordt de wateropname verminderd.

 

Plaats een boeket gelijk in een vaas met water

Als je een vers boeket mee naar huis neemt is het ook erg belangrijk dat je deze na het afsnijden gelijk in een schone, ruime vaas plaatst. Naast water hebben bloemen ook de ruimte nodig. Kies dus een passende vaas en plaats de bloemen samen met bijgevoegde plantenvoeding in de vaas. Op de verpakking van de plantenvoeding wordt vermeld hoe deze precies met het water te vermengen. Zorg voor voldoende water en ook dat dit niet te koud is. Een beetje lauw mag best. Ververs het water regelmatig als dit vervuild raakt. Zorg er dan ook voor dat je de vaas schoonmaakt, veel vuil blijft in de vaas achter en deze vervuilen het verse water opnieuw. Glazen vazen zijn het best, in kristal en metaal vindt sneller vervuiling van het water plaats en je kunt dit moeilijker zien. Heb je een geglazuurde vaas? Dit kan, maar als het glazuur aangetast is kan het water ook sneller vervuilen.

 

Bloemcadeau

 

Verwijder blad van de stelen

Bladeren zijn erg mooi maar als zij in het water terechtkomen kunnen zij gaan rotten en dit heeft een negatief effect op de houdbaarheid van je boeket. Verwijder daarom zoveel mogelijk het blad wat in de vaas terechtkomt. Bij rozen is het wel van belang om het blad te verwijderen, maar laat de doornen zoveel mogelijk intact. De “wonden” die ontstaan bij de rozen bij het verwijderen van doornen zijn extra kwetsbaar voor invloeden van buitenaf en kunnen de houdbaarheid flink verminderen. Zijn een aantal bloemen van je boeket uitgebloeid? Verwijder deze dan uit het boeket om de rest langer te behouden. De slechtbloeiende bloemen nemen dan geen voeding meer op van de goedbloeiende bloemen en zij zullen langer overleven.

 

Bloemen houden niet van tocht of warmte

Plaats je boeket niet direct naast de verwarming of direct in de luchtstromen van open deuren of ramen. De warmteverschillen die ontstaan door het aanzetten van de verwarming of het openen en sluiten van ramen en deuren hebben een negatief effect op bloemen en hun houdbaarheid. Ze verdampen dan meer water dan ze kunnen opnemen en verslappen snel. Ook dichtbij een fruitschaal is geen goed idee; door het ethyleengas geproduceerd door fruit verouderen bloemen sneller.