• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bruidsboeketten

Je hebt de datum gepland, je hebt je trouwjurk uitgezocht en nu is het tijd voor het bruidsboeket. Laat Ron Bloemenweelde je helpen met het creëren van jouw ultieme trouwboeket en zorg dat jouw trouwdag echt de mooiste dag van je leven wordt. De bloemisten van Ron maken speciaal voor jou een uniek boeket. Ook voor corsages voor de bruidegom en boeketjes voor de bruidsmeisjes en moeders van het bruidspaar kun je uiteraard bij Ron terecht.

Op afspraak naar wens samengesteld

Al onze bruidsbloemen worden op afspraak gemaakt. Samen met een van onze bloemisten kies je uit diverse stijlen en mogelijkheden. We nemen er echt de tijd voor om jouw bruidsboeket op maat samen te stellen. We kiezen de juiste bloemsoort, bespreken welke kleur je wilt en welke maat het beste past bij jouw gekozen trouwjurk. Alles om van jouw trouwdag een onvergetelijke dag te maken.

Kijk bij “Inspiratie” om alvast verder in de stemming te raken en klik op “Afspraak maken” als je klaar bent voor een sessie met een van onze bruidsboeketspecialisten.

Inspiratie Afspraak maken

Facebook:       Instagram:

Klik hier           Klik hier

Wist je dat…?

Trouwboeketten al een traditie zijn sinds de 16e eeuw?

Al sinds de 16e eeuw dragen bruiden op de mooiste dag van hun leven een bruidsboeket met zich mee. Men geloofde dat dit de kwade geesten weerhield om de bruid aan te vallen op haar trouwdag. Omdat zij op deze dag op haar gelukkigst zou zijn, geloofde men dat zij een doelwit zou zijn voor kwade geesten en door een boeket bloemen aangevuld met knoflook en andere sterk ruikende kruiden mee te dragen zou de bruid veilig zijn. Sterk ruikertje dus.

In die tijd men een deel van het boeket ook opat om de vruchtbaarheid te stimuleren?

Men geloofde dat de bruid na haar trouwen gereed was om kinderen te krijgen. Om deze reden werd het boeket als symbool van deze vruchtbaarheid gevuld met eetbare bloemen en kruiden. Deze werden na de trouwdag gebruikt om maaltijden op te sieren en dranken van te brouwen die haar vruchtbaarheid zouden stimuleren.

Het “gooien” van het bruidsboeket al sinds die tijd bestaat?

OK, we kennen het voornamelijk uit de film maar het gooien van het bruidsboeket is eigenlijk al een eeuwenoude traditie gebaseerd op het verspreiden van het geluk. In die tijd gooide de bruid delen van haar boeket naar de aanwezigen op haar bruiloft om zo het geluk van haar mooiste dag te delen. Het ging in die tijd soms zo ver dat ook stukjes stof van de trouwjurk als aandenken meegenomen werden. Die lapjes stof werden als geluksteken bewaard. Toch maar mooi dat sommige tradities door de tijd veranderen, nietwaar?

Het hedendaagse bruidsboeket

Pas in de 18e eeuw ging het boeket meer lijken op het hedendaagse bruidsboeket: een boeket wat past bij de trouwjurk en dient ter verfraaiing van het totale plaatje. Populaire bloemen voor een hedendaags boeket zijn natuurlijk de roos, de calla of kelklelie en de traditionele lelie. Maar jouw bruidsboeket kan op heel veel manieren samengesteld worden. Het is tenslotte jouw trouwdag!

Witte rozen Witte kelklelies