Kleurkeuze

Kleurkeuze

Wat betekent de kleur van bloemen? Welke kleur hoort bij welk soort boeket? Ron helpt kiezen.

Wat betekent de kleur van bloemen? Ook deze vraag houdt mensen al eeuwen bezig. Door de jaren heen zijn de volgende betekenissen toegewezen aan de verschillende kleuren bloemen.

 

Kleurkeuze bloemen 

 

Wit staat voor puur-, rein-, fris-, zuiver- en helderheid en eenvoud. Maar ook voor stilte, licht, kalmte, onschuld, natuurlijke liefde, volmaaktheid en vroomheid.

Geel is de kleur van energie, activiteit, groei en kracht. Het past bij een liefdevolle persoon, die straalt van vreugde en vrolijkheid. Geel staat ook voor warmte, zon, lente of een nieuw begin.

Oranje is het symbool van vrolijkheid, warmte en gezelligheid, maar ook zaken als optimisme, plezier, kracht, vitaliteit en energie. Oranje past bij extravertie, aandacht, beweging, sportiviteit en feestelijkheid.

Rood staat voor hartstochtelijkheid, levenskracht, liefde, romantiek, warmte, zwoelheid en verleiding. Maar ook voor activiteit, daadkracht, decadentie, stijl en luxe.

Roze is de kleur van romantiek, tederheid, zacht en teer. Maar ook van blijdschap, geboorte en onschuld.

Paars symboliseert waardigheid en voorbereiding, maar ook ernst en rouw.

Purper is een kleur die symbool staat voor macht, waardigheid en hogere macht.

Blauw staat voor onschuld, ruimte en eeuwigheid.

Groen als laatste staat voor jong leven en vruchtbaarheid, vrede, welvaart en hoop.

 

Net als bij de bloemkeuze hoef je je door deze betekenissen niet te laten beïnvloeden. Het belangrijkste is dat je de bloemen die je kiest mooi vindt en dat je er optimaal van geniet.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet getoond